Trump: arutasin Putiniga ameeriklastele kehtestatud vene laste adopteerimiskeeldu (17)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump ja Vladimir Putin juuli alguses Hamburgis toimunud G-20 kohtumisel.
Donald Trump ja Vladimir Putin juuli alguses Hamburgis toimunud G-20 kohtumisel. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Ühendriikide president Donald Trump ütles eile USA päevalehele The New York Times, et rääkis Saksamaal korraldatud G20 tippkohtumise ajal toimunud mitteametlikul kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga muude teemade seas ka lapsendamiskeeldust, vahendab Politico.

Trumpi sõnul toimus jutuajamine 15-minutise viisakuste vahetamise jooksul G20 kohtumise raames toimunud maailmaliidrite ühise õhtusöögi ajal. Ajalehe Washington Posti informatsiooni kohaselt viibis kohtumise juures vaid Putini tõlk.

Venemaa keelas ameeriklastel vene laste lapsendamise 2012. aastal vastulöögina eelmise USA presidendi Barack Obama administratsiooni poolt Kremli sidemetega kõrgetele ametnikele kehtestatud sanktsioonidega tulenevalt nende inimõiguste rikkumisest.

Adopteerimise küsimus oli üks aruteluteemadest ka möödunud aastal, kui Donald Trump noorem kohtus Trump Towerist rühma Kremli sidemetega vene ametnikega.

«Ma rääkisin temaga venelaste adopteerimisest,» ütles Trump NYT antud intervjuus. «Huvitav, et sama teema oli laual ka Doni (Donald Trump noorema) kohtumisel.»

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles