Lõuna-Korea: Pyongyang ei ole läbirääkimiste ettepanekule vastanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Korea president Moon Jae-in (vasakul) ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un (paremal).
Lõuna-Korea president Moon Jae-in (vasakul) ja Põhja-Korea liider Kim Jong-un (paremal). Foto: Lee Jin-man Wong Maye-E/AP/Scanpix

Põhja-Korea ei ole vastanud Lõuna-Korea sõjaliste läbirääkimiste ettepanekule, mis lükkab edasi pinge leevendamise väljavaateid pärast Pyongyangi mandritevahelise raketi katsetust, ütles täna Lõuna-Korea kaitseministeeriumi esindaja Moon Sang-gyun.

«Reaktsiooni ei ole veel tulnud,» ütles täna ajakirjanikele Moon, lisades, et sellegipoolest käivad ettevalmistused kõnelusteks.

Lõuna-Korea kaitseministeerium esines esmaspäeval Lõuna- ja Põhja-Korea läbirääkimiste taastamise algatusega, ütles asekaitseminister Suh Choo-suk.

«Teeme Põhja-Koreale ettepaneku läbirääkimisteks 21. juulil Panmunjomis demarkatsioonijoonel, et peatada vaenutegevus, mis suurendab sõjalist pinget,» ütles ta Seoulis ajakirjanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles