Hosni Mubarak võeti 15 päevaks vahi alla

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alaa (vasakul) ja Gamal Mubarak
Alaa (vasakul) ja Gamal Mubarak Foto: SCANPIX

Egiptuse peaprokurör andis loa võtta ekspresident Hosni Mubarak ja tema kaks poega, Alaa ja Gamal 15 päevaks vahi alla.

82-aastast Mubarakki kahtlustatakse korruptsioonis ja võimu kuritarvitamises, vahendas BBC. Endine riigipea viibib südameprobleemide tõttu haiglas.

Prokurör teatas vahistamiseks Facebooki kaudu täna hommikul. Kõnealune leht loodi populaarsesse sotsiaalvõrgustikku selleks, et justiitsministeerium saaks paremini ühendust perekondadega, kelle liikmed hukkusid või said haavata jaanuaris-veebruaris aset leidnud meeleavaldustel.

Täna varahommikul kinnitas Lõuna-Siinai provintsi julgeolekuülem kindralmajor Mohammed el-Khatib, et ka Mubaraki pojad võeti 15 päevaks vahi alla.

Alaa ja Gamal Mubarakki kahtlustatakse korruptsioonis ning vägivallas. Egiptuse võimud kahtlustavad ka, et perekonnal on välismaistes pankades kontosid ja varandust.

Eile edastas riigitelevisioon, et Hosni Mubarak sai ülekuulamisel infarkti ja viidi haiglasse. Haiglajuhi sõnul suudab mees terviseprobleemidele vastamata vastata uurijate küsimustele.

Mubarak oli sunnitud ameti maha panema veebruaris rahva survel. Gamal Mubarakki on peetud oma isa järglaseks presidendi ametikohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles