USA justiitsminister kavatseb ametisse jääda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trump ja Sessions
Trump ja Sessions Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS

USA presidendi Donald Trumpi kriitikatule alla sattunud justiitsminister Jeff Sessions kinnitas neljapäeval, et ei kavatse tagasi astuda.

«Mul on au teenida justiitsministrina. See on suurem kõigest, mida ma enda elus ette kujutanud oleksin,» ütles Jeff Sessions pressikonverentsil.

«Ma kavatsen jätkata nii kaua, kui on sobilik,» lisas ta.

Trump väitis kolmapäeval, et ta poleks eales nimetanud Sessionsit justiitsministriks, kui oleks teadnud, et too taandab end juurdlusest Venemaa väidetava valimistesse sekkumise osas.

«Kuidas sa võtad töö vastu ja siis taandad ennast? Kui ta oleks taandanud end enne ametisse asumist, siis ma oleks öelnud: «Tänan Jeff, kuid ma ei kavatse sind tööle võtta»,» lausus Trump usutluses New York Timesile.

Sessions taandas end Venemaa-juurdlusest märtsis pärast seda, kui tema sidemed Venemaaga küsimusi tekitasid. Sessions ei rääkinud kahest kohtumisest Vene suursaadikuga, kui senat teda ametissenimetamisega seoses küsitles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles