Euroopa ja USA politsei võtsid maha kaks süvaveebi kauplemiskohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AlphaBay pärast sulgemist.
AlphaBay pärast sulgemist. Foto: HANDOUT/REUTERS

Euroopa ja USA politsei teatasid neljapäeval kahe suur süvaveebi kauplemiskoha sulgemisest, kus äritseti uimastite, häkkimisprogrammide ja relvadega.

USA justiitsministri Jeff Sessionsi andmetel vahendasid põrandaalused veebiküljed AlphaBay ja Hansa Market uimasteid ja kõikvõimalikke ebaseaduslikke teenuseid kogu maailmas ning neil oli kokku rohkem kui 200 000 klienti.

AlphaBay vedajaks Tais osutus 25-aastane Kanada kodanik Alexandre Cazes, kes vahistati kaks nädalat tagasi ja leiti hiljem kongist surnuna. Politsei informatsiooni kohaselt poos mees ennast nähtavasti üles. AlphaBay täitis tühimikku, mis jäi kurikuulsast Silk Roadist, mis õnnestus võimudel maha võtta 2013. aastal.

AlphaBay sulgemine viis kuritegeliku kauplemise Hansa Marketi külgedele, mille Hollandi politsei oli aga juba oma kontrolli alla võtnud. Europoli andmetel on nüüdseks suletud ka Hansa Market.

"See juhtum, mille lahendasid pühendunud agendid ja prokurörid, saadab selge sõnumi kurjategijatele - te ei ole kuskil kaitstud ja ei saa ennast peita. Me otsime teid üles, purustame teie organisatsiooni või võrgustiku ja toome teid õigusemõistmise ette," ütles Sessions.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles