Fotod: maavärinast tekkinud tsunami tabas Türgi kuurorti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi edelaosa rannikupiirkonda ja lähedalasuvaid Kreeka saari raputas eile maavärin, mille magnituud oli 6,7 ja milles jättis elu vähemalt kaks inimest, vigastada on saanud üle 100 inimese, teatasid kohalikud võimuesindajad ja meedia.

Kosi võimude teatel on kaks hukkunut Türgi ja Rootsi turist, kes jätsid elu Kosi peamise sadama vanalinna baaris, kui sisse varises hoone sein.

Kreeka kaubanduslaevastiku riigisekretär Nektarios Santorinos ütles, et vigastatute arv on tõusnud 120-ni.

Maavärinat oli tunda ka Kreeka Rhodose saarel.

USA geoloogiateenistuse (USGS) täpsustuse kohaselt asus tõuke kese 10 kilomeetri kaugusel lõunas Bodrumi linnast ja 16 kilomeetri kaugusel Kosi saarest kirdes.

Täna teastas ka Istanbulis baseeruv maavärinakeskus, et Kreeka saari ja Türgi edelaosa raputanud maavärin tekitas väikse tsunami, mis tabas Türgi Bodrumi kuurorti.

Suuri kahjustusi hiidlaine ei tekitanud, kuid lained jõudsid rannikul 10-100 meetrit sisemaale, teatas Kandili keskuse juht Haluk Özener.

«Praegu paistab kõige suuremaks probleemiks olevat elektrikatkestused. On teatatud väiksematest kahjustustest. Keegi surma pole saanud,» rääkis Bodrumi linnapea Mehmet Kocadon.

Türgis ja Kreekas on maavärinad sagedased. Juunis laastas maavärin võimsusega 6,3 magnituudi Kreeka Lesbose saarel asuvat küla, surmates ühe naise ja vigastades veel 15 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles