Vahistati Minski metrooplahvatuse arvatav täideviija

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees leinalinti kandva Valgevene lipuga.
Mees leinalinti kandva Valgevene lipuga. Foto: SCANPIX

Valgevene peaprokuröri asetäitja Andrei Šved kinnitas täna ajakirjanikele, et võimaliku seotuse tõttu Minski metrooplahvatusega võtsid korrakaitsejõud kinni kaks inimest.

Uurimist juhtiva Švedi sõnul on neist üks terroriakti arvatav täideviija. «Seda kinnitavad tema ütlused ja turvakaamerast saadud ülesvõte,» selgitas ta.

Mõlemad kahtlused on pärit oblastite keskustest. Ühe oletatava kurjategija sünniaasta on 1986.

Peaprokuröri asetäitja rääkis, et videosalvestiselt on selgelt näha, kuidas suurt musta kotti kandev kahtlustatav saabub Kupalovskaja metroojaama, siirdub seejärel Oktjabrskaja jaama, jätab maha koti, eemaldub ohutusse kaugusesse ja sooritab taskus teatud toimingu.

Švedi sõnul uuritakse praegu ka kinnipeetute võimalikku seotust aastal 2005 Vitebskis ja aastal 2008 Minskis aset leidnud plahvatustega.

Siseminister Anatoli Kulešovi sõnul oli tegemist omavalmistatud lõhkekehaga ja ilmselt õhiti kaugjuhtimise teel. Esialgsete andmete järgi oli selle trotüülekvivalent 5-7 kilogrammi.

Plahvatus Oktjabrskaja metroojaamas leidis aset 11. aprillil õhtusel tipptunnil. Hukkus 12 inimest. Valgevene peaprokuratuur nimetas juhtunu terroriaktiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles