Jaapani esileedi võis mängida Trumpi ees keeleoskamatut (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani peamminister Shinzo Abe koos abikaasa Akie Abe'ga USA riigipea Donald Trumpi ja Melania võõrustatud õhtusöögil Palm Beachis Floridas selle aasta veebruaris.
Jaapani peamminister Shinzo Abe koos abikaasa Akie Abe'ga USA riigipea Donald Trumpi ja Melania võõrustatud õhtusöögil Palm Beachis Floridas selle aasta veebruaris. Foto: CARLOS BARRIA/REUTERS/Scanpix

USA president Donald Trump avameelitses hiljuti päevalehele The New York Times antud intervjuus, et sel aastal Hamburgis toimunud G-20 riikide kohtumise õhtusöögil tuli tal veeta paar ebamugavat tundi Jaapani esileedi Akie Abe seltsis.

Nimelt oli ta õhtusöögi ajaks Abega kõrvuti istuma pandud. Trump teatas, et peaminister ja tema kaasa on toredad inimesed, ainult et viimane ei räägi kahjuks inglise keelt.

See ei pruukinud olla aga tegelik põhjus. Nimelt kirjutas The Guardiani kolumnist Jessica Valenti Twitteris, et Akie Abe inglise keele oskus on tegelikult suurepärane.

Siin on näiteks video, kus Abe teeb ingliskeelse ettekande (algusega 2.20).

Muidugi ei saa sellest veel kindlalt järeldada, et esileedi otsus mitte öelda USA riigipeale, et ta inglise keelt räägib, oli tahtlik samm, aga tundub siiski, et Abe püüdis õhtusöögilauas kombeks olevat small talk'i Trumpiga vältida.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles