Valge Maja pressiesindaja Sean Spicer lahkub ametist (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Scaramucci, a senior adviser to President-elect Donald Trump, talks to reporters in the lobby of Trump Tower in New York, Friday, Jan. 13, 2017. (AP Photo/Evan Vucci)
Anthony Scaramucci, a senior adviser to President-elect Donald Trump, talks to reporters in the lobby of Trump Tower in New York, Friday, Jan. 13, 2017. (AP Photo/Evan Vucci) Foto: Scanpix/AP/Scanpix

Valge Maja pressisekretär Sean Spicer, kes on olnud president Donald Trumpi kõneisik tema ametiaja esimesel kuuel kuul, lahkub ametist, teatasid reedel meediakanalid ja võimuesindajad.

Spiceri samm tundub olema seotud Trumpi otsusega määrata Valge Maja uueks kommunikatsioonijuhiks Anthony Scaramucci.

Valge Maja ametliku teate järel Scaramucci ametissenimetamisest kirjutas Spicer Twitteri vahendusel, et talle oli suureks auks teenida oma riiki ja president Donald Trumpi. Spicer kinnitas, et jätkab ametis augusti lõpuni.

«Ma olen Seanile tänulik tema pühendunud töö eest minu administratsioonile ja rahvale. Soovin talle edasisi kordaminekuid,» märgiti president Trumpi avalduses.

Ajalehe New York Times andmetel oli Spiceri lahkumise põhjuseks Scaramucci ametissemääramine. Trump oli palunud eestkõnelejal jätkata, kuid Spicer olevat vastanud, et tema hinnangul on Scaramucci nimetamine suur viga.

Spiceri asemele nimetati Valge Maja uueks eestkõnelejaks Sarah Huckabee Sanders.

New Yorgi ärimees Scaramucci on tegelenud muu hulgas toetusrahade kogumisega Trumpi valimiskampaaniale.

Valge Maja personaliülem Reince Priebus kinnitas Scaramucci ametissenimetamise järel, et toetab teda täielikult. Telekanali CNN andmetel olid Priebus ja Trumpi peastrateeg Steve Bannon algselt siiski Scaramucci nimetamise vastu. Seevastu toetas seda Trumpi tütar Ivanka.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles