Hawaii hakkab valmistuma Põhja-Korea raketirünnakuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hawaii eriolukordade keskuse töötajad Vern Miyagi ja Toby Clairmont.
Hawaii eriolukordade keskuse töötajad Vern Miyagi ja Toby Clairmont. Foto: Jennifer Sinco Kelleher/AP/Scanpix

Alates novembrist hakkab USA osariik Hawaii korraldama õppusi võimaliku Põhja-Korea raketirünnaku korral tegutsemiseks, vahendab The Guardian.

Hawaii on esimene Ameerika Ühendriikide osariik, mis on alustanud avalikke ettevalmistusi võimaliku ballistilise raketi rünnakuga toime tulemiseks.

Osariigi eriolukordade keskus avalikustas oma avaliku haridusprogrammi eile. Hawaii rahvaesindajad on palunud keskusel oma külma sõja aegset programmi uuendama asuda, kuna Põhja-Korea on liikunud üha lähemale interkontinentaalse tuumavõimekusega raketi väljatöötamisele.

Alates novembrist võib üle kolmekümne aasta osariigis taas kuulda rünnakusireeni häält, mida katsetatakse iga kuu esimesel tööpäeval.

Elanike teavitamiseks võetakse kasutusele ka infovoldikud ning tele-, raadio- ja internetiteavitused.

Kuna raketi lennuaeg Põhja-Koreast Hawaiile on 15-20 minutit, on ka rahvale jagatavad õpetused lihtsad: «Minge sisse, jääge sinna ja hoidke ühendust».

«Pole aega oma perele järgi minna ja varjupaika tõtata ja muud sellist teha. See peab olema automaatne,» sõnas eriolukordade üksuse juht Toby Clairmont.

Clairmont rõhutas, et tegelik rünnak on äärmiselt ebatõenäoline, kuid Hawaii ei saa seda võimalust ka täielikult eirata ning häirekeskus üritab selleks igati valmis olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles