Orbán: Ungari on Poolaga Euroopa inkvisitsiooni vastu solidaarne (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ungari peaminister Viktor Orbán.
Ungari peaminister Viktor Orbán. Foto: PETER KOHALMI/AFP/Scanpix

Ungari peaminister Viktor Orbán ütles täna, et toetab Poolat võitluses Euroopa Liiduga, kuna viimane ähvardab Varssavit kohtusüsteemi valitsuse võimu alla liigutamise korral tõsiste sanktsioonidega, vahendab Reuters.

Hoolimata meeleavaldustest ja Euroopa Liidu sanktsioonidega ähvardamisest on Poola jätkanud liikumist kohtusüsteemi valitsusele allutamise suunas.

«Inksvisitsiooni meenutav rünnak Poola vastu ei saa õnnestuda, kuna Ungari kasutab Euroopa Liidus kõiki seaduslikke võimalusi, et poolakatega solidaarsust üles näidata,» sõnas Orbán Rumeenias peetud telekõnes.

Sarnaselt Poola riigipeale Jarosław Kaczyńskile, on ka Orbán Brüsseliga demokraatlike vabaduste õõnestamise süüdistuste pärast sarvi ristanud.

Poola otsus allutada kohtuvõim, sh ülemkohtuniku määramine, justiitsministeeriumile, tõi kaasa Euroopa Komisjoni ähvarduse anda käiku artikkel 7, millega on võimalik jätta Poola hääleõigusest ilma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles