Indoneesia president käskis politseil uimastismugeldajad maha lasta (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indoneesia president Joko Widodo.
Indoneesia president Joko Widodo. Foto: Beawiharta Beawiharta/REUTERS/Scanpix

Indoneesia president Joko Widodo andis riiki tabanud narkoepideemia tõttu korrakaitsjatele korralduse kõik uimastismugeldajad maha lasta, vahendab Reuters.

«Olge karmid, eriti välismaiste uimastikaubitsejate suhtes, kes on riiki sisenenud ja hakkavad arreteerimisel vastu. Laske nad maha, sest me oleme praegu tõesti hädaolukorras,» sõnas Widodo eile peetud kõnes.

Indoneesia riigipea sõnad kajavad vastu Filipiinide presidendi Rodrigo Duterte vägivaldses uimastisõjas, milles on tapetud tuhandeid uimastitega seotud isikuid. Rahvusvaheline üldsus on Filipiinidel toimuva veresauna hukka mõistnud.

Ka Indoneesias kehtivad uimastite suhtes karmid seadused. Widodot on varem kritiseeritud süüdimõistetud uimastismugeldajate hukkamise tellimises. Inimõiguslased ja mõned välisriigid on kutsunud Indoneesiat üles surmanuhtlust kaotama.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles