USA justiitsminister arutas Vene saadikuga Trumpi kampaania üksikasju

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeff Sessions.
Jeff Sessions. Foto: Matt Rourke/AP/Scanpix

USA justiitsminister Jeff Sessions kohtus 2016. aasta presidendikampaania ajal Vene saadiku Sergei Kisljakiga, et arutada Donald Trumpi kampaania üksikasju, vahendab CNN.

Väidetavalt kandis Kisljak kahest Sessionsiga peetud kohtumisest ette ka Kremlile, nende hulka kuulusid ka olulised poliitilised teemad. Toona oli Sessions Trumpi kampaania välispoliitikanõunik ja suurtoetaja.

Sessions ei kandnud algselt kohtumisest Vene saadikuga kombekohaselt ette, kuid praeguse justiitsministri ja Vene saadiku suhtlus tuli päevavalgele märtsis, mil ilmnes, et nad olid kohtunud nii vabariiklaste kongressil Clevelandis kui Sessionsi senati kontoris Washingtonis.

Justiitsministriks kandideerides Sessions kohtumisi ei avalikustanud, öeldes kuulamisel, et ei ole venelastega suhelnud.

Vastuseks viimastele arengutele kirjutas president Trump täna hommikul Twitteris, et illegaalsed lekked nagu Comey oma, peavad lõppema. Trump vihjas vallandatud FBI direktorile James Comeyle, kes lekitas sõbra kaudu meediale informatsiooni Trumpiga peetud kohtumiste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles