USA kongressi töörühm jõudis Vene-sanktsioonides üksmeelele (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapitooliumi hoone, kus toimuvad USA senati ja esindajatekoja istungid.
Kapitooliumi hoone, kus toimuvad USA senati ja esindajatekoja istungid. Foto: Susan Walsh/AP/scanpix

USA esindajatekoja ja senati parteiülene läbirääkijate töörühm jõudis üksmeelele Venemaa-sanktsioonide paketi osas, et karistada Moskvat Ühendriikide presidendivalimistesse sekkumise ning sõjalise agressiooni eest Ukrainas ja Süürias, teatasid kongressi demokraadid laupäeval.

Esindajatekoja tähtsuselt teine demokraat, Steny Hoyer Marylandist ütles, et seadusandjad jõudsid üksmeelele seaduseelnõus, mis sisaldab ka karme majandussanktsioone Iraani ja Põhja-Korea vastu. Venemaale sihitud sanktsioonid võtsid aga suurima tähelepanu, kuna president Donald Trump soovib soojemaid suhteid Vene riigipea Vladimir Putiniga ning jätkuvad uurimised Venemaa sekkumise üle 2016. aasta presidendivalimiste kampaaniasse.

Seaduse vastuvõtmine, mis võib aset leida enne kongressi minekut augustis puhkusele, võib seada kongressi kokkupõrkekursile Trumpiga. Valge Maja on vastu seaduse punktile, mis nõuab kongressis arutelu, kui president püüaks leevendada või lõpetada sanktsioone Moskva vastu. Kui Trump aga seaduse vetostaks, riskiks ta nii vabariiklaste kui demokraatide meelepahaga ja tema otsus võidakse tühistada.

Sanktsioonide ülevaatamine lisati seadusesse, kuna mõlema partei seadusandjaid teeb murelikuks Trumpi sõbralikkus Putini suhtes.

Senati vähemuse liider Chuck Schumer nimetas sanktsioonide seaduseelnõu tugevaks ning arvas, et see võetakse kiiresti vastu.

Esindajatekoja enamuse liider Kevin McCarthy postitas laupäeva hommikul töökava, mis näitab, et sanktsioonide eelnõu arutatakse teisipäeval.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles