Trump: USS Gerald R. Ford on 100 000 tonnine sõnum maailmale (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump uut alust õnnistamas.
Donald Trump uut alust õnnistamas. Foto: JONATHAN ERNST/Reuters/Scanpix

USA president Donald Trump osales eile uue lennukikandja USS Gerald R. Ford mereväele üleandmise tseremoonial, öeldes, et see on 100 000 tonnine sõnum maailmale Ühendriikide sõjalisest jõust.

USA liitlased võivad rahuliku südamega puhata, Ameerika vaenlased aga värisevad hirmust, kui näevad lennukikandjat lähenemas, sõnas ta.

Trump avaldas Virginia osariigis Norfolki mereväebaasis tunnustust 12,9 miljardit dollarit maksnud laevale ja ameeriklaste tööjõule, mis selle ehitamiseks kulus.

Trumpi osalemisega tseremoonial kulmineerus «Made in America» nädal Valges Majas, mille jooksul president ja tema administratsiooni ametnikud püüdsid juhtida tähelepanu kodumaisele tootmisele.

«Ameerika teras ja ameerika käed on ehitanud selle 100 000 tonnise sõnumi maailmale,» ütles Trump kõnes, milles ülistas USA sõjaväelaste vaprust ja vaimsust.

Trumpi sõnul ei ole Ameerika sõjalisele jõule võrdset ning nad muudavad tema administratsiooni iga päevaga suuremaks, paremaks ja tugevamaks.

President palus jumalal õnnistada ja juhtida seda sõjalaeva ja kõiki, kes sellel seilavad.

Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix
Foto: Carolyn Kaster/AP/Scanpix Foto: Carolyn Kaster/AP

Pidulikul tseremoonial osales kutsutud külaliste seas ka Ühendriikide 38. presidendi Gerald R. Fordi tütar Susan Ford Bales.

USS Gerald R. Fordi ehitamist alustati 2009. aastal ning esialgsete plaanide kohaselt oleks alus pidanud valmis saama 2015. aasta septembriks ja maksma 10,5 miljardit.

Lennukikandja läbis merekatsetused aga alles tänavu aprillis ning peab läbi tegema veel mitmeid katsetusi, mis audiitorite juulikuise raporti kohaselt lähevad maksma ligi 780 miljonit dollarit ja võtavad aega kuni neli aastat.

Uus lennukikandja saab koduks umbes 2600 mereväelasele, mida on 600 võrra vähem kui eelmise põlvkonna lennukikandjatel.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles