Venemaa: väited Valgevenesse relvastuse jätmisest on jama (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zapad-2013 Kaliningradi oblastis.
Zapad-2013 Kaliningradi oblastis. Foto: Ria novosti/Reuters/Scanpix

Venemaa tegi maha USA väiteid, et riik võib jätta pärast septembris toimuvaid sõjaväeõppuseid Valgevenesse oma relvastust, vahendab RFE/RL.

USA kindralleitnant Ben Hodges ütles neljapäeval Reutersile antud intervjuus, et NATO jälgib hoolikalt Valgevenesse õppuste Zapad-2017 tarbeks viidavat sõjatehnikat ning pöörab tähelepanu ka sellele, mis sealt tagasi tuuakse.

Ühendriikide sõjaväe Euroopa osa juht teatas, et Valgevenega piirnevad Ida-Euroopa liitlased ja Ukraina on mures selle üle, et Venemaa kasutab suurõppuseid ettekäändena riiki alaliselt vägede ja varustuse viimiseks.

«Inimesed on mures, et see on Trooja hobune,» sõnas Hodges. «Nad ütlevad «Me peame vaid õppuseid», kuid ühtäkki on nad kogu selle personali ja võimekuse teise kohta transportinud.»

Hodges möönis, et tal puudub teave Venemaa selliste plaanide kohta ning Kreml on seda ka tugevalt eitanud.

«See kunstlik jama tavaliste Zapad-2017 õppuste üle on suunatud NATO bloki tugevdamisele Vene piiri ääres,» sõnas Vene asevälisminister Grigori Karasin.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles