Ühendriikides leiti veokist üheksa surnukeha (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Eric Gay/AP/Scanpix

Ühendriikides leiti pühapäeval parkimisplatsil seisvast veokist üheksa sisserändaja laibad, veel 28 inimest on vigastatud, ütles päästeteenistuse ülem Charles Hood ajakirjanikele.

Toimiva kliimaseadmeteta veomasin avastati Texase osariigis asuva San Antonio linna ühe kaubanduskeskuse parklast. Masinas oli kokku vähemalt 39 inimest, kelle seas ka isik, kes leiti hiljem lähedalasuvast metsatukast. Pole teada, palju migrante veel sündmuskohalt põgenes.

Politsei hinnangul on tegemist «kohutava inimsmugeldamise kuriteoga».

Hoodi sõnul on umbes 20 inimese vigastused rasked ja neid ravitakse seitsmes haiglas. Inimrühma seas oli ka lapsi, kuid hukkunud olid kõik täiskasvanud mehed.

«Need inimesed olid lihtsalt katsudes väga kuumad. Need inimesed olid seal kinnises veomasinas ilma igasuguse veeta,» kirjeldas Hood.

Veokijuht on kinni peetud ja teda küsitletakse.

«Me saime kõne Walmarti töötajalt nende parklas oleva veoki kohta. Ta oli sõidukile lähenenud ja keegi palus vett,» rääkis San Antonio politseiülem William McManus.

Juhtumit uurib USA sisejulgeolekuministeerium. Viimastel andmetel olid veomasinas Mehhiko ja Guatemala kodanikud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles