Minister: Suurbritannia vajab kaheaastast üleminekuperioodi (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liam Fox.
Liam Fox. Foto: PIERRE ALBOUY/REUTERS/Scanpix

Suurbritannia kaubandusminister Liam Fox avaldas täna toetust üleminekulepingule, et kindlustada Suurbritannia sujuv lahkumine Euroopa Liidust, kuid leidis, et see periood peaks lõppema enne 2022. aasta valimisi, vahendab Reuters.

Fox sõnas usutluses BBC-le, et umbes kahe aasta pikkune üleminekuperiood oleks vajalik, et ettevõtted saaksid teha oma investeerimisotsuseid tuginedes kindlale infole Suurbritannia edasise suhte osas EL-iga.

«Ma soovin 2019. aasta märtsi lõpuks Euroopa Liidust lahkuda. Nüüd, kui me oleme seda teinud, kui oleme täitnud oma lubaduse Briti rahva ees, saame hakata vaatama, mida annaks teha, et kindlustada sujuv üleminek,» ütles Fox.

Ministri sõnul pole pärast 40 aastat ootamist kuigi oluline, kas üleminekuperiood saab olema 23 või 25 kuu pikkune, kuid see aeg peab olema selgelt piiritletud ja Suurbritannia teadlik selle tingimustest.

«Näiteks, kas me saame üleminekuperioodi vältel ise oma kaubandusleppeid arutada? Sest kui mitte, siis ei saa me Euroopa Liidust lahkumisega seonduvat vabadust täielikult ära kasutada. Selles kohas on vaja veel läbi rääkida,» lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles