Rootsis suri kurjategijate jälitamisel alla aetud politseinik (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei. Foto on illustratiivne.
Rootsi politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Rob Schoenbaum/imago/Xinhua/Scanpix

Rootsis Göteborgis suri relvastatud röövlite tagaajamise käigus alla aetud politseinik, teatas politsei.

40-aastane politseinik suri saadud vigastustesse haiglas. Tagaajamine oli seotud hommikul toimunud rööviga.

Sündmustejada sai alguse, kui neli maskeeritud meest röövis Göteborgis tubakapoodi. Politsei oli saanud väljakutse poole kümne paiku pühapäeva hommikul. Vähemalt ühel kurjategijatest oli kaasas relvataoline ese.

Poemüüja sõnu olid mehed saanud saagiks umbes 40 000 krooni ehk veidi üle 4000 euro. Kahtlusaluste otsinguis osales hulk politseipatrulle ning politsei helikopter.

Arvatavad röövijad põgenesid algul autoga, kuid jätsid selle maha ja jätkasid joostes. Korrakaitsjad said vihje kõrvalseisjalt, kes oli näinud nelja inimest jooksmas E20 maanteel paari kilomeetri kaugusel kuriteopaigast.

Vähemalt üks politseinik jälitas röövijaid maanteele, kuid jäi auto alla. Ta toimetati raskesti vigastatuna haiglasse, kus ta suri. Politsei andmeil ei olnud korrakaitsjale otsa sõitnud auto seotud rööviga, vaid tegemist oli õnnetusega.

Raskelt relvastatud politsenikud said kolm põgenikku kätte kiiresti. Neljas võeti kinni umbes pool tundi hiljem maantee lähedal. Korrakaitsjad leidsid ka mahajöetud auto ja röövi ajal kasutatud relva.

Rootsis on saja aasta jooksul hukkunud ametikohuste täitmisel umbes 30 politseinikku.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles