Vene luurealus segas Läänemerel sõjatehnikat vedanud USA laeva (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sipa USA/U.S. Navy/Scanpix

Venemaa luurealus häiris hiliskevadel Läänemerel Ühendriikide sõjavarustust vedanud kaubalaeva, ilmnes mõttekoja Atlantic Council raportist.

Mõttekoda hakkas asja uurima, kui Defence News kirjutas juuli lõpus, et USA alus Green Ridge sattus Venemaa laevastiku segamise sihtmärgiks Läänemerel.

Ühendriikide laev oli toimetamas sõjavarustust Leedus toimuvatele õppustele Saber Strike. USA-juhitavatel rahvusvahelistel manöövritel osales ka Soome.

Laev oli saabumas 24. mail Leetu, kui tundmatu välismaa alus sellega raadio teel ühendust võttis ja väitis Green Ridge'i olevat Venemaa vetes, mis raporti kohaselt ei olnud tõsi.

Ühtlasi kinnitas ühendust võtnud alus, et on leidnud Läänemerest Green Ridge'ile kuuluva konteineri, väites muu hulgas, et alus kannab massihävitusrelvi. Veidrad vestlused kestsid ligi tunni, kuni Green Ridge'i meeskond käskis need lõpetada

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles