Nigeerias võeti tulevahetuse järel kinni viis islamisti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeeria politseinikud.
Nigeeria politseinikud. Foto: Premium Times

Nigaaria põhjaosas asuvas Kano linnas võeti pühapäeval tulevahetuse järel kinni viis islamistide äärmusrühmituse Boko Haram võitlejat, teatasid võimuesindajad.

Kano osariigi politseiülema Rabiu Yusufi sõnul loopisid islamistid muu hulgas omavalmistatud lõhkeseadeldisi ja haavata sai kolm politseiametnikku.

Vangistatute seas oli kaks naist, kellest üks vaid 20-aastane.

"Luureandmete kohaselt peitsid majas end Boko Harami võitlusrühma jäänused, kes olid põgenenud Sambisa metsast," ütles politseinik.

Maiduguri linna mošees õhkis end alles esmaspäeval naissoost islamivõitleja, päästjate teatel hukkus plahvatuses kaheksa inimest.

Islamistide äärmusrühmitus alustas ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks. Alates Boko Harami võitlejate väljatõrjumisest linnadest ja küladest on äärmuslased hakanud üha rohkem ründama tsiviilelanikke. Nigeerias on Boko Harami vägivald nõudnud seitsme aasta jooksul üle 20 000 inimelu ning 2,6 miljonit inimest on kodudest põgenenud. Rühmitus on laienenud ka Nigeeria naaberriikidesse ja omandanud regionaalse mõõtme.

President Muhammadu Buhari kuulutas eelmise aasta lõpus Boko Harami purustatuks, kuid sõjaväelaste sõnul jätkuvad endiselt operatsioonid äärmuslaste väljatõrjumiseks nende tugipunktidest.

Boko Haram korraldab endiselt enesetapurünnakuid Borno pealinnas Maiduguris ja ründab sõjaväelasi mujalgi riigis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles