Šveitsis otsitakse inimesi mootorsaega rünnanud meest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Šveitsi politsei otsib meest, kes vigastas riigi põhjaosas Schaffhausenis mootorsaega viit inimest. Ohvrid toimetati haiglasse, neist üks on raskes seisundis.

Kahtlustatavaks on kuulutatud Franz Wrousis, kes väidetavalt elab metsas. Elanikke on hoiatatud, et 51-aastane mees võib ka edaspidi käituda agressiivselt, samuti arvab politsei, et Wrousis on endiselt relvastatud rünnakutes kasutatud mootorsaega. 

Meest otsib taga rohkem kui 100 Šveitsi ja Saksamaa politseiniku. Osa Saksamaa piiri lähedal asuvast 35 000 elanikuga Schaffhausenist on suletud, piirkonnas asuvad ärid sulgesid uksed ning inimestel on soovitatud otsingupiirkonda vältida.

Wrousis on varasemalt relvadega seotud õigusrikkumistes kahel korral süüdi mõistetud. Täna hommikul sisenes ta Schaffhausenis büroohoonetesse ja ründas tervisekindlustusfirma CSS ametnikke.

Vähemalt üks ohvrites sai raskelt vigastada, aga tema elu ohus ei ole. Pärastlõunal teatas politsei, et mehele kuuluv valge Volkswagen Caddy on leitud, aga ründaja ise on endiselt jooksus. 

Schaffhauseni lähedal elavad inimesed kinnitasid, et Wrousis on viimased paar nädalat elanud metsas. BBC vahendas ühe kohaliku elaniku sõnu, kes väitis, et ründajast teavitati kahel korral eelmiste nädalate jooksul politseid seoses verbaalsete rünnakutega. 

Politsei sai rünnakute kohta väljakutse täna hommikul kohaliku aja järgi kell 10.30. Ametivõimud on kinnitanud, et tegu ei olnud terrorirünnakuga. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles