Pakistanis hukkus autopommiplahvatuses vähemalt 26 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetöötajad sündmuskohal.
Päästetöötajad sündmuskohal. Foto: Mohsin Raza/Reuters/Scanpix

Pakistani idaosas Lahore linnas sai täna autopommiplahvatuses surma vähemalt 26 ja kannatada 54 inimest, teatasid päästeametnikud.

Kõrge politseiametnik Haider Ashraf ütles, et mootorrattaga sõitnud enesetapupommar ründas politseinikke, kes tagasid Koht Lakhpati linnaosas asuva turu juures ühe hoone lammutustööde ajal julgeolekut.

Ashrafi sõnul arvati varem, et tegemist oli autopommiga, kuid hiljem tehti kindlaks, et auto kuulus ühele politseinikule, kes rünnakus surma sai.

Ametnik ütles, et plahvatuskoha lähedal on ka üks kõrghoone, kus asuvad tähtsate infotehnoloogiafirmade kontorid, kuid rünnak oli suunatud politseinike vastu.

Pandžabi provintsi siseminister Rana Sanaullah ütles, et rünnaku korraldasid riigivastased elemendid, kes soovivad näha Pakistanis ebastabiilsust.

«Ükskõik mis nime nad kasutavad, need terroristid on ühesugused, kuid nad ei suuda pakistani rahvast demoraliseerida,» rõhutas ta.

Plahvatuskoha lähedal asub ka Pandžabi peaministri Shahbaz Sharifi kantselei, kuid minister ei olnud plahvatuse ajal töökohal.

Lahores on ka varem aset leidnud mässuliste rünnakuid, kuigi nende arv on viimastel aastatel vähenenud.

Viimane ohvriterohke plahvatus leidis aset mullu märtsis, kui Lahore pargis rünnati lihavõtteid tähistanud kristlasi. Tookord sai surma 75 ja kannatada sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles