Fotod ja video: Soome merevägi ja Yle käisid Vene hiigellaevu jälgimas

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome merevägi
Soome merevägi Foto: Maailma suurim tuumaallveelaev Dmitri Donskoi Soome lahes 24. juulil

Soome merevägi ja rahvusringhääling Yle pildistasid ning filmisid esmaspäeval kaht Soome lahele saabunud suurt Vene sõjalaeva, mis liikusid Helsingi lähistel rahvusvahelistes vetes Kroonlinna poole, vahendas ERRi uudisteportaal.

1980. ja 1990. aastatel teenistusse võetud Põhjalaevastiku alused on suured: 172 meetri pikkune Dmitri Donskoi on maailma suurim tuumaallveelaev ning ristleja Pjotr Veliki on 252 meetrit pikk.

Yle videot saab näha siit.

Põhjus, miks Põhjalaevastiku kaks suurt alust praegu Läänemerele saabusid, seisneb selles, et nad on teel Kroonlinna, kus toimub peagi suur laevastiku päeva paraad. Venemaa sõjamerelaevastiku päeva tähistatakse juuli viimasel pühapäeval, mis on sellel aastal 30. juulil.

«Venemaa peamiseks eesmärgiks on olla nähtaval ning seetõttu on kindel, et ka allveelaevad liiguvad Kroonlinna veepinnal olles,» rääkis Ylele Soome riigikaitsekõrgkooli professor Petteri Lalu. «Silma need laevad paistavad, kuid kummagi puhul ei saa öelda, et neis oleks järgmisele aastakümnele sobivat tegutsemisvõimet.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles