Venemaa saatis Süüria turvatsoonidesse sõjaväepolitsei üksused (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindralleitnant Rudskoi tutvustamas meediale turvatsoone
Kindralleitnant Rudskoi tutvustamas meediale turvatsoone Foto: ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/AP

Venemaa on saatnud Süüriasse sõjaväepolitsei üksused, et kehtestada turvatsoonid, kirjutab BBC.

Kaitseministeeriumi sõnul on sõjaväepolitsei saadetud pealinn Damaskuse lähedale ning riigi edelaossa. See on esimene kord, mil võõrriigi väed on saadetud turvama n-ö turvatsoonidesse, mis Iraani ja Türgiga koostöös paika pandi.

Mässulised ei ole turvatsoonide kokkuleppele alla kirjutanud. Venemaa kaitseministeeriumi pressiesindaja kindralleitnant Sergei Rudskoi ütles, et tekitati kaks kontrollpunkti ja kümme vaatlusposti.

Nelja turvatsooni loomises lepiti kokku Venemaa, Iraani ja Türgi vahel maikuus Kasahstani pealinnas Astanas peetud kohtumisel.

Kindralleitnant Rudskoi sõnul on turvatsoonidesse saadetud sõjaväepolitsei üksused Ida-Ghoutasse. Suurbritannias baseeruva Süüria Inimõiguste Vaatluskeskuse andmetel on Süüria valitsusvägede lennukid jätkanud õhurünnakuid ka pärast väidetavat lahingutegevuse peatamist laupäeval. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles