USA Vene-sanktsioonid ohustavad Atlandi-ülest ühtsust (1)

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Donald Trump kohtus Vladimir Putiniga G20 raames.
Donald Trump kohtus Vladimir Putiniga G20 raames. Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide esindajatekotta pidi Eesti aja järgi ööl vastu tänast jõudma hääletusele eelnõu, mis karmistaks Venemaale kehtestatud sanktsioone ja teeks president Donald Trumpil ainuisikuliselt nende leevendamise keeruliseks. Ehkki seadusemuudatust toetavad nii vabariiklased kui ka demokraadid, on seekord vastuhääli kosta hoopis Euroopa Liidust.

Nädalavahetusel jõudsid nii Ühendriikide esindajatekoja kui ka senati läbirääkijad üksmeelele Venemaale 2016. aasta presidendivalimistesse sekkumise ja Krimmi annekteerimise pärast uute sanktsioonide kehtestamises.

Fakt, et eelnõu esialgne versioon kiideti möödunud kuul senatis heaks 98 poolt ja kahe vastuhäälega, näitab seda, kui tõsiselt võtab muidu sisuliselt lõhestunud USA poliitmaastik süüdistusi Vene ametnike ja Trumpi kampaaniameeskonna läbikäimisest. Tõsi, eelnõu takerdus seejärel esindajatekotta, kuid nädalavahetusel jõudsid kaks suurerakonda kokkuleppele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles