Vatikani kardinal astus Austraalias kohtu ette (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
George Pell täna Melbourne'is
George Pell täna Melbourne'is Foto: MARK DADSWELL/REUTERS/Scanpix

Vatikani rahandusjuht kardinal George Pell saabus täna esmakordselt Austraalia kohtu ette, kus tal tuleb vastust anda süüdistustele seksuaalses ahistamises.

76-aastane paavst Franciscuse tippnõunik saabus 10. juulil Roomast tagasi Melbourne'i, kus teda süüdistatakse kümnete aastate eest toime pandud rikkumistes ajal, mil ta oli Austraalias kõrge vaimulik.

Süüdistuste üksikasju ei ole avalikustatud, kuid politsei andmeil on kaebusi mitu. Endine Sydney ja Melbourne'i peapiiskop on alati oma süüd eitanud ja öelnud, et ootab võimalust kohtu ette astuda.

Täna, kõigest kuus minutit kestnud esimesel istungil eitas kardinal kõiki süüdistusi. Järgmine kohtuistung on planeeritud 6. oktoobrile. 

Seadus ei nõudnud Pelli kohalesaabumist, ta võinuks saata ennast esindama ka advokaadi.

Austraalia ajakirjandus ja rahvas tunneb kohtuasja vastu tohutut huvi. Kohtusse saabudes ja sealt lahkudes pidi politsei kardinali läbi rahvahulga eskortima. Rahva hulgas on kardinali toetajaid, aga ka tuliseid vastaseid. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles