ÜRO: aastas hukkub üle 100 humanitaartöötaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO: aastas hukkub üle 100 humanitaartöötaja. Fotol Afganistanis hukkunud ÜRO töötaja kirstu toimetamine matusteks
ÜRO: aastas hukkub üle 100 humanitaartöötaja. Fotol Afganistanis hukkunud ÜRO töötaja kirstu toimetamine matusteks Foto: SCANPIX

ÜRO andmetel on viimase 30 aastaga rahvusvaheliste organisatsioonide töötajate vastu suunatud vägivald kolmekordistunud.

ÜRO raportis seisab, et aastas hukub vägivaldselt üle 100 humanitaartöötaja, edastab Helsingin Sanomat.

Enamik neist kaotab elu konfliktipiirkondades nagu Afganistan, Sudaan ja Somaalia.

Viimasel ajal on abitöötajate olukord halvenenud eelkõige Afganistanis. Üheks põhjuseks on USA pastori Terry Jonesi koraanipõletamine, mis tekitas seal islamiriigis laialdased meeleavaldused.

ÜRO endine humanitaartöö juht Jan Egeland sõnas pressikonverentsil, et ÜRO ja rahvusvaheliste abiorganisatsioonide sõltumatus aitab abitöötajaid kaitsta. Politiseerumine aga võib nende elu ohtu seada.

Egeland jätkas, et lisandunud vägivallast hoolimata ei loobu abiorganisatsioonid tööst kriisipiirkondades. Välja töötatakse plaane, mis peaks aitama abi paremini abivajajateni viia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles