Hollandi portaal: Baltimaades valmistatakse lapssõdureid ette võitluseks Venemaaga

Johanna Vahuri
, Reisiportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavu mais tehtud pilt Leedu Kuningas Mindaugase Husaaripataljoni õppuselt Panevežises.
Tänavu mais tehtud pilt Leedu Kuningas Mindaugase Husaaripataljoni õppuselt Panevežises. Foto: Sergei Melkonov/Sputnik/Scanpix

Hollandi uudistelehekülg De Correspondent avaldas loo, kus väidetakse, et Baltimaades kasutatakse lapssõdureid ja toimub pidev valmistumine sõjaks Venemaaga.

«Fotoajakirjanik Tomaso Clavarino rändas möödunud kuudel läbi Leedu, Läti ja Eesti. Ta nägi, kuidas noored valmistusid tõsiselt sõjaks Venemaaga. Ta tegi meile sellest intrigeeriva fotoreportaaži,» kirjutab teksti sissejuhatuseks De Correspondenti rahvusvaheliste uudiste toimetaja Maaike Goslinga. Fotoreportaaži enda autoriks on Itaalia ajakirjanik Tomaso Clavarino.

«Alates Krimmi anneksioonist on muret tundma hakanud ka Eesti, Läti ja Leedu. Ma reisisin Baltimaadel ja nägin, kuidas 13-aastased tüdrukud, mootorrattajõukude liikmed ja usuõpetuse õpetajad saavad kokku paramilitaarsetes gruppides,» alustab itaallane teksti, mis on pikitud täis pilte kahvatuilmelistest lastest, vorm seljas sõduriharjutusi tegemas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles