USA senat lükkas Obama tervishoiuprogrammi tühistamise tagasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Drew Angerer/AFP

USA senat lükkas kolmapäevasel hääletusel ootuspäraselt tagasi endise presidendi Barack Obama tervishoiuprogrammi tühistamise, teatasid meediakanalid.

Telekanali CNN andmetel olid tühistamise vastu kõik demokraadid ja seitse vabariiklasest seadusandjat ehk hääled jagunesid 55–45.

Eelnõu järgi oleks niinimetatud Obamacare asendatud kaheaastase üleminekuaja järel.

Tulemus oli kohaliku meedia hinnangul ootuspärane, sest president Donald Trumpi administratsioonil pole praegu sellist tervikprogrammi, mis asendaks täielikult jõusoleva.

USA senat langetas teisipäeval otsuse alustada debatti vabariiklaste kava üle ära muuta Barack Obama tervishoiureformid, otsustava hääle vaidlusaluses küsimuses andis asepresident Mike Pence.

Hääletus oli võiduks president Donald Trumpile, kes oli hoiatanud oma erakonna senaatoreid, et neid ootavad rängad tagajärjed, kui nad juba kuid kongressis takerdunud meedet heaks ei kiida.

Möödunud nädalal oma ajuvähist teatanud senaator John McCain toetas abinõu, mis jättis hääletustulemuse 50-50 viiki. Pence aga andis otsustava hääle, mida põhiseadus viigi puhul talle võimaldab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles