Valgevene võimud plaanivad küsitleda terroriaktist kirjutanud ajakirjanikke

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rong kihutab Minskis Oktjabrskaja metroojaamas.
Rong kihutab Minskis Oktjabrskaja metroojaamas. Foto: SCANPIX

Valgevene peaprokurör Grigori Vasilevitš väljendas rahulolematust Minski terroriakti kajastamise üle meedias.

Peaprokuröri sõnul korraldasid mõned ajakirjanikud «tantsu verel». Ta hoiatas, et osa ajakirjanikke kutsutakse seoses kriminaalasjaga ülekuulamisele, vahendas Interfax-Zapad. Seda, milliste väljaannete esindajatega tegemist on, pole praegu teada.

Veel rääkis Vasilevitš internetis olevatest kommentaaridest, mis halvustavad Valgevenet. Seoses sellega märkis ta, et internetis tuleb luua kord majja. Milliseid konkreetseid abinõusid kavatseb prokuratuur ette võtta, pole selge.

Mitmed meediaväljaanded oli varem pakkunud välja oletuse, mille järgi oli Oktjabrskaja metroojaamas aset leidnud plahvatus võimude korraldatud, et juhtida lihtrahva tähelepanu
majandusprobleemidelt kõrvale. Taolise versiooniga tulid välja ka opositsiooni esindajad.

President Aleksandr Lukašenka rääkis eile, et andis korralduse küsitleda üksikuid opositsionääre ja seda seoses nende väljaütlemistega, mis puudutasid metrooplahvatust.

11. aprillil aset leidnud terroriaktis sai surma 12 inimest, vigastatute arv ulatub ligi 200ni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles