Nigeeria islamistide rünnakus tapeti rohkem kui 50 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP

Nigeeria islamistide poolt varem sel nädalal korraldatud rünnakus naftatöötajate konvoile tapeti rohkem kui 50 inimest, teatasid neljapäeval meditsiini- ja sõjaväeallikad.

"Ohvrite arv aina kasvab. Meil on nüüd 50 laipa ja neid tuuakse kogu aeg juurde," tõdes sündmuskohal viibiv meditsiinitöötaja Magumeri lähedal aset leidnud rünnaku kohta. Suur osa tapetutest olid konvoid kaitsma saadetud sõdurid.

Sõidukite konvoi liikus Magumeri linnast Gubiosse, kui seda teel varitsusest rünnati ja puhkes lahing. Rünnaku korraldas islamistide äärmusrühmitus Boko Haram.

Islamistide äärmusrühmitus alustas ülestõusu Nigeeria kirdeosas šariaadiseadusel põhineva riigi rajamiseks. Alates Boko Harami võitlejate väljatõrjumisest linnadest ja küladest on äärmuslased hakanud üha rohkem ründama tsiviilelanikke. Nigeerias on Boko Harami vägivald nõudnud seitsme aasta jooksul üle 20 000 inimelu ja 2,6 miljonit inimest on kodudest põgenenud. Rühmitus on laienenud ka Nigeeria naaberriikidesse ja omandanud regionaalse mõõtme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles