Londoni politsei trahvis viieaastast tüdrukut limonaadi müümise eest (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto Ida-Londonis. Foto on illustratiivne.
Politseiauto Ida-Londonis. Foto on illustratiivne. Foto: Essex Live / SWNS.com / Scanpix

Londonis tegi politsei viieaastasele tüdrukule 150 naela (umbes 168 eurot) trahvi selle eest, et tüdruk müüs festivalikülastajatele limonaadi, kirjutab BBC.

Väike tüdruk oli üles seadnud oma müügikoha ühe tee äärde Ida-Londonis, mida mööda kõndisid inimesed Loveboxi muusikafestivalile. Ühe topsi limonaadi eest küsis noor ärinaine 50 penni (56 senti).

Tüdruku isa, Andre Spiceri sõnul puhkes laps nutma ja ütles, et ta on «teinud midagi halba».

Tower Hamletsi linnaosavalitsus on nüüdseks trahvi tühistanud ja tüdruku pere ees vabandanud. Isa sõnul oli laps väga elevil kodu lähedale limonaadiputka püsti panna. «Ta tahtis kõigest inimesed rõõmsaks teha. Tütar oli enda üle väga uhke», lausus Andre Spicer BBC-le.

Väidetavalt olid kohale tulnud neli politseinikku, kes trahvi ära vormistasid. «Ma olin šokis. Arvasin, et nad annavad meile lihtsalt korralduse koju minna», lausus Spicer.

Politseinikud olevat seadusest ette lugenud punktid kauplemislitsentsi kohta ja seejärel tüdrukule ja tema isale trahvi vormistanud. Andre Spiceri sõnul läksid nad pärast trahvi saamist koju.

Suurbritannia seaduste kohaselt on tänaval kauplemiseks vaja litsentsi, mis maksab 75 naela (umbes 84 eurot). Litsentsi taotlejal peab vanust olema vähemalt 17 aastat.

Linnaosavalitsuse kõneisiku sõnul on neil kahju, et selline asi juhtus ja trahv tühistatakse koheselt. Samuti kutsus ta üles politseinikke, et nad kasutaks kainet mõistust ja ei kuritarvitaks endale usaldatud võimu. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles