Merkel läks puhkusele mäekõrguse eduga konkurentide ees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa kantsler Angela Merkel
Saksamaa kantsler Angela Merkel Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS/Scanpix

Saksamaa kantsler Angela Merkeli kristlike demokraatide ühendus (CDU/CSU) on viimaste küsitluste kohaselt hoidmas kaks kuud enne valimisi kindlat edu Martin Schulzi juhitavate sotsiaaldemokraatide ees, kirjutab Reuters.

Viimase küsitluse kohaselt toetab Merkeli parteid 40 protsenti valijatest, Schulzi partei toetus on 24 protsenti. See tähendab, et Merkeli CDU ja nende liitlaspartei CSU toetus on enne 24. septembril toimuvaid valimisi vägagi kindel.

Merkel ise on otsustanud väidetavalt koguni kolmeks nädalaks puhkusele minna. Kohaliku meedia andmetel veedab kantsler suure osa puhkusest Itaalia Alpides. Spekuleeritakse, et Merkel võttis puhkuse välja just nüüd, et oma valijatele enesekindlust süstida ning näidata, et ta on oma võidus kindel.

 «Ta üritab kampaaniat maha rahustada demonstratiivse puhkusega», lausus Berliini Vaba Ülikooli poliitikateadlane Nils Diederich Reutersile.

Suurem osa sakslastest puhkab augustis ja Merkeli samm on väga loogiline, sest «viimane asi, millest sakslased puhkuse ajal kuulda tahavad, on valimised ja probleemid», kommenteeris Forsa Instituudi juht Manfred Güllner. Tema sõnul meeldib valijatele kantsleri juures väga see, et ta püsib alati rahulikuna. Merkel jätab valijatele mulje, et tal on aktiivse valimiskampaania jaoks liiga vähe aega kuna valitsuse juhtimine nõuab keskendumist.

Valitsuse pressiesindaja sõnul on Merkel puhkusest hoolimata alati kättesaadav, võimeline töötama ja teda hoitakse kõige olulisega kursis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles