Wikipedia abil klienti kaitsnud advokaat ei suutnud mõrvarit hukkamisest päästa

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukatud Taichin Preyor, kelle endine advokaat kasutas tema kaitsmiseks Wikipedia abi
Hukatud Taichin Preyor, kelle endine advokaat kasutas tema kaitsmiseks Wikipedia abi Foto: AP/Scanpix

USA Texase osariigis hukati vaatamata viimasel minutil esitatud kaebusele süüdimõistetud mõrvar. Kaebuses väitsid mõrvari esindajad, et tema eelmine advokaat oli kaasuse rikkunud, kasutades kliendi kaitsmiseks Wikipediast saadud andmeid, kirjutab AFP.

Taichin Preyori esindajad tegid veel viimase meeleheitliku katse süüdimõistetud meest surmast päästa ja palusid USA ülemkohtul sekkuda mõni tund enne hukkamise täideviimist.

Ülemkohus jättis siiski varasema otsuse jõusse, sest nende hinnangul ei oleks viivitamine Preyori kaasuses endaga kaasa toonud otsuse muutmist. Veidi pärast ülemkohtu vastust hukati Preyor mürgisüstiga.

46-aastane mees mõisteti 2004. aastal süüdi uimastitega seotud mõrvas. Preyor tappis sissemurdmise käigus majas elanud inimese pussitamise teel. Kurjategija väitis küll, et tegi seda enesekaitseks, aga kohus sellist põhjendust ei aktsepteerinud.

Preyori esindajate sõnul oli tema eelmine advokaat olnud täiesti ebarahuldaval tasemel. Eelmine advokaat oli spetsialiseerinud California kinnisvaraõigusele ja ei omanud piisavaid oskusi, et oma klienti kaitsta.

Vanadest dokumentidest avastati, et eelmine advokaat oli kasutanud Wikipediat, et saada aru Texase osariigi seadustest, mis käsitlevad surmanuhtlust.

Preyor on sel aastal viies hukatud kriminaal Texases. Selleks aastaks on samas osariigis planeeritud veel vähemalt viis hukkamist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles