Venemaa nõuab USA diplomaatide riigist lahkumist (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin ja Donald Trump
Vladimir Putin ja Donald Trump Foto: Evan Vucci/AP/Scanpix

Venemaa andis USA-le korralduse vähendada diplomaatide arvu Venemaal, kirjutab Bloomberg. 

Tõusvate pingete valguses on Venemaa andnud USA-le korralduse vähendada riigis viibivate diplomaatide arvu 455-ni. Tähtajaks seati selle aasta 1. september, teatas Venemaa välisministeerium avalduses.

«Uued sanktsioonid näitavad selgelt, et Venemaa on langenud pantvangi USA siseriiklikus poliitilises võitluses», kirjutati Venemaa välisministeeriumi avalduses.

«Me teeme USA poolele ettepaneku viia USA saatkonnas Moskvas ja peakonsulaatides töötava diplomaatilise ja tehnilise personali arv täpsesse vastavusse Vene diplomaatide ja tehnilise personali arvuga USA-s», lisas välisministeerium.

Lisaks ei saa USA 1. augustist enam kasutada Dorožnaja tänava ladu ja Serebrjannõi Bori suvilat. Samuti ütles Venemaa, et nad on USA vastusammude puhul valmis ka ise vastu võtma edasisi otsuseid. 

Varasemalt on Venemaa ähvardanud USA diplomaatide riigist välja saatmisega seoses detsembris spionaažikahtlusega USA-st lahkuma sunnitud 35 Venemaa ametnikuga ning diplomaatide Marylandi ja New Jersey osariikides asuvate suvilate arestimisega. 

Nõudmine on seotud USA senati otsusega kehtestada Venemaale uued sanktsioonid seoses küberrünnakute ja Venemaa tegevusega Ida-Ukrainas. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles