PERSOON. Lahutamatud kaaslased Mike ja Karen Pence

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA asepresident Mike Pence ja teine leedi Karen Pence saabuvad Kongressi piknikule Valge Maja lõunamurul.
USA asepresident Mike Pence ja teine leedi Karen Pence saabuvad Kongressi piknikule Valge Maja lõunamurul. Foto: Olivier Douliery/RS/MPI/Capital Pictures/Scanpix

Homme õhtul maanduvad Tallinna lennujaamas USA asepresident Mike Pence (58) ja teine leedi Karen Pence (58), lahutamatud nagu sukk ja saabas. Kui uskuda Donald Trumpi üleminekumeeskonna nõuniku sõnu, ei saa nende vahele liistugi pista.

70 päeva pärast Donald Trumpi ametiaja algust sattusid Mike ja Karen Pence ootamatult meediatähelepanu keskpunkti, põhjuseks 2002. aastal väljaandele The Hill antud intervjuu, milles Mike Pence märgib, et ei õhtusta omaette ühegi naisega peale oma abikaasa ja üritustel, kus pakutakse alkohoolseid jooke, eelistab ta viibida oma naise läheduses.

See põhjustas tormilise arutelu varjatud seksismist Ameerika ühiskonnas, kuid konservatiivse evangeelse kristlase suust on selline avaldus mõistetav: Mike Pence on defineerinud ennast «kristlase, konservatiivi ja vabariiklasena – selles järjekorras» ning evangelistide seas ei ole ta mitte ainus, kes vastuolulist nn Billy Grahami seadust järgib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles