Türgi võimud vahistasid kurdide poolel võidelnud Briti kodaniku (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YPG võitleja vaatamas koalitsioonivägede õhurünnaku tagajärgi Raqqa linnas
YPG võitleja vaatamas koalitsioonivägede õhurünnaku tagajärgi Raqqa linnas Foto: GORAN TOMASEVIC/REUTERS

Türgi võimud vahistasid Didimi kuurordis korraldatud haarangu käigus Briti kodaniku, keda süüdistatakse sidemetes «kurdi terroristidega», teatas Türgi ajakirjandus täna.

Briti kodanik Joe Robinson peeti kinni Egeuse mere Didimi kuurordis ja jäeti uurimise ajaks vahi alla, edastas riiklik uudisteagentuur Anadolu. Sama haarangu käigus peeti kinni ka Robinsoni tüdruksõber Mira Rojkan ja naise ema, kes mõlemad hiljem vabastati.  

Anadolu andmetel vahistati Robinson pärast seda, kui ta postitas sotsiaalmeedias fotosid enda osalemisest kurdi rahvakaitseüksuste (YPG) operatsioonides Süürias.  

Rojkani sõnul konfiskeerisid Türgi võimud nende telefonid, sülearvutid ja muu tehnika ning viisid nad seejärel ülekuulamisele. Naine kinnitas ajalehele Guardian, et Robinson viibib vanglas.

Robinson käis Suurbritannia vägede koosseisus 2012. aastal missioonil Afganistanis. Kaks aastat tagasi otsustas mees minna Süüriasse, et võidelda terrorirühmituse Islamiriik (ISIS) vastu. Süürias teenis ta YPG ridades meedikuna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles