Helsingis eestlase ja veel mitu inimest alla ajanud juhile oli ükskõik, mis juhtub (1)

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sündmuspaik Helsingis.
Sündmuspaik Helsingis. Foto: Roni Rekomaa/AP

Soome politsei uurib reedel Helsingi kesklinnas aset leidnud jalakäijatele otsasõitu, milles sai viga ka üks Eesti kodanik, kui tapmist ning samuti kui mitmekordset tapmiskatset.

Lisaks nimetatud kuritegudele kahtlustatakse Jaguari juhti auto juhtimises joobeseisundis ning liiklusohutuse raskes rikkumises, vahendas Yle.

Politsei teatel juhtis Lönnrotinkatu ja Annankatu ristmiku ligidal jalakäijatele otsa sõitnud Jaguarit 51-aastane joobes soomlane. Mees rääkis politseis, et sõitis kesklinnas suure kiirusega ning andis pikalt signaali. Sealjuures ta tunnistas, et tal oli ükskõik, kas keegi jääb auto alla või mitte.

Otsasõidu tagajärjel hukkus 51-aastane soomlanna. Neli kannatanut, nende seas kaks Venemaa ja üks Eesti kodanik ning soomlane viidi haiglasse. Täna õhtuks on neist haiglasse jäänud vaid üks kannatanu.

Politsei kinnitusel ei ole alust arvata, et tegemist oleks olnud terrorirünnakuga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles