Venezuela valimisvägivallas tapeti kümme inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valitsusvastased meeleavaldajad barrikaadi taga.
Valitsusvastased meeleavaldajad barrikaadi taga. Foto: Ariana Cubillos/AP

Venezuela vastuoluliste põhiseadusassamblee valimiste vastu korraldatud protestidel tapeti nädalavahetusel vähemalt kümme inimest.

Ohrite seas on ka 13-aastane poiss, 17-aastane teismeline, sõdur ning 30-aastane opositsiooniline noortejuht Ricardo Campos, kes lasti maha riigi kirdeosas asuvas Cumana linnas.

Venezuelas algasid eile põhiseadusassamblee valimised, mis teeb president Nicolás Maduro lubaduse kohaselt lõpu riigi poliitilisele ja majanduskriisile. Venezuela opositsiooni hinnangul on tegemist Maduro katsega jääda võimule ja minna mööda parlamendist, mida kontrollivad opositsiooni saadikud.

Venezuela president Maduro kinnitas täna valimisvõitu. «Meil on põhiseadusassamblee,» ütles president Caracases poolehoidjatele pärast seda, kui valimiskomisjon teatas valimisaktiivsuseks 41,5 protsenti. «See on suurim võit, mille Venezuela revolutsioon on 18 aasta jooksul saavutanud.»

Venezuela opositsioon kutsus üles korraldama uusi meeleavaldustele takistamaks põhiseadusassamblee ametisse vannutamist. «Me ei tunnista seda pettusprotsessi,» ütles eile opositsiooniliider Henrique Capriles.

USA suursaadik maailmaorganisatsioonis Nikki Haley hoiatas eile, et Venezuela on astumas sammu diktatuuri suunas.

«Maduro silmakirjalikud valimised on järjekordne samm diktatuuri suunas. Me ei kavatse leppida ebaseadusliku valitsusega. Venezuela rahvas ja demokraatia võidavad,» ütles Haley.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles