Somaalia islamistide teatel tapsid nad 39 Aafrika Liidu sõdurit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia julgeolekutöötajad pärast Muqdishos kõmatanud plahvatust.
Somaalia julgeolekutöötajad pärast Muqdishos kõmatanud plahvatust. Foto: STR/AFP

Somaalia islamistide äärmusrühmitus Al-Shabaab teatas pühapäeval, et neil õnnestus varitsusrünnakus tappa 39 Aafrika Liidu sõdurit.

Kohalike elanike kinnitusel varitsesid islamiäärmuslased armeekonvoid riigi lõunaosas asuva Golweyni küla juures. Sõdurid olid toimetamas varustust mööda teed, mis ühendab Muqdishot Alam-Shebelle regiooniga.

"Mudžaheedivõitlejad seisid kümnete laipade kõrval. Hukkunute seas oli ka kõrgeid komandöre," ütles kohalik elanik Abdiaziz Abu Muzab raadiojaamale Andalus.

"Lahing kestis rohkem kui tunni," kinnitas teine kohalik Ali Osman.

Aafrika Liidul on Somaalias 22 000 sõjaväelast, kes toetavad rahvusvaheliselt tunnustatud valitsust võitluses islamiäärmuslastega.

Somaalia pealinna Muqdisho politseijaoskonna lähedal plahvatas pühapäeval autopomm, mis surmas vähemalt viis ja vigastas 13 inimest, teatas politsei.

Somaalias ja naaberriigis Keenias tegutseva Al-Shabaabi vastu on tegevust hoogustanud nii Somaalia julgeolekujõud kui ka USA. Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud rühmitus Al-Shabaab on alates 2007. aastast võidelnud rahvusvaheliselt toetatud valitsuse kukutamiseks Somaalias.

Somaalia president Mohamed Abdullahi Mohamed kuulutas 6. aprillil riigi sõjatsooniks ja alustas Al-Shabaabi vastu uut pealetungi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles