Pence’i visiit kinnitas Baltimaadele, et USA ei kao kuskile

Martin Kutti
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti president Kersti Kaljulaid ja USA asepresident Mike Pence.
Eesti president Kersti Kaljulaid ja USA asepresident Mike Pence. Foto: Sander Ilvest

Ameerika Ühendriikide tähtsuselt teine mees Mike Pence kinnitas kaks päeva kestnud Tallinna-visiidil korduvalt USA toetust Eestile, Lätile ja Leedule ning andis selge sõnumi, et Baltimaade ja Ühendriikide vaheline sõprus on vankumatult tugev.

Eile hommikul kohtus Pence Kadriorus Eesti presidendi Kersti Kaljulaidi, Läti riigipea Raimonds Vējonise ja Leedu presidendi Dalia Grybauskaitėga. Põhiliselt arutleti meie regiooni julgeoleku, Atlandi-ülese koostöö ning küber- ja innovatsiooniteemadel.

Pärast riigipeade ja asepresidendi kohtumist võtsid Kadriorus toimunud pressikonverentsil sõna kõik kolm Balti riikide presidenti ning viimaks ka Pence. President Kaljulaid tõi välja, et Pence’i visiit on hea näide Ameerika Ühendriikide ja Balti riikide suurepärastest liitlassuhetest ning ka sellest, et Ühendriikide jaoks on Balti riikide turvalisus ja NATO artikkel 5 toimimine olulised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles