USA kehtestas Venezuela presidendile sanktsioonid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rahandusminister Steven Mnuchin hurjutas teravasõnaliselt Venezuela presidenti.
USA rahandusminister Steven Mnuchin hurjutas teravasõnaliselt Venezuela presidenti. Foto: Susan Walsh/AP

USA liigitas esmaspäeval Venezuela presidendi Nicolás Maduro diktaatoriks, kes ohustab demokraatiat oma riigis ja kehtestas talle sanktsioonid, millega külmutatakse muu hulgas kõik tema Ühendriikide võimupiirkonnas asuvad varad.

Ühtlasi keelatakse USA kodanikel temaga äri ajamine.

"Eilsed ebaseaduslikud valimised kinnitavad, et Maduro on diktaator, kes eirab Venezuela rahva tahet," ütles USA rahandusminister Steven Mnuchin.

"Sanktsioonidega näitab USA selgelt, et oleme Maduro poliitika vastu ja toetame Venezuela rahvast, kes soovib oma riiki demokraatiat," lisas minister.

Maduro kinnitas esmaspäeval võitu vastuolulistel põhiseadusassamblee valimistel, mis vallandasid vägivallalaine ja on pälvinud rahvusvahelise hukkamõistu.

"Meil on põhiseadusassamblee," ütles president Caracases poolehoidjatele pärast seda, kui valimiskomisjon teatas valimisaktiivsuseks 41,5 protsenti. "See on suurim võit, mille Venezuela revolutsioon on 18 aasta jooksul saavutanud."

Opositsioon boikoteeris valimisi ja rahvusvaheliselt on need hukka mõistetud kui president Nicolas Maduro katse võimu külge klammerduda.

Venezuela opositsioon kutsus esmaspäeval ja kolmapäeval üles uutele meeleavaldustele takistamaks põhiseadusassamblee ametisse vannutamist.

"Me ei tunnista seda pettusprotsessi," ütles pühapäeval opositsiooniliider Henrique Capriles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles