Ajaleht: Minski terroristi isiku «reetis» mobiiltelefon

Mari Kamps
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oktjabrskaja metroojaama turvakaamera ülevõttelt näeb musta kotti kandvat meest, kes uurijate väitel on plahvatuse täideviija.
Oktjabrskaja metroojaama turvakaamera ülevõttelt näeb musta kotti kandvat meest, kes uurijate väitel on plahvatuse täideviija. Foto: SCANPIX

Valgevene uurijad tegid Minski metrooplahvatuse sooritaja isiku kindlaks mobiiltelefoni abil, kirjutab tänane Komsomolskaja Pravda (KP).

Enne lõhkeseadeldise aktiveerimist helistas arvatav terrorist mobiiltelefoniga. Tema tegevuse fikseerisid Oktjabrskaja metroojaama turvakaamerad.

Videolinte üle vaadanud uurijad tegid hiljem mobiilsideoperaatorite kaasabil kindlaks, milliselt telefoninumbrilt kõne tehti. Saadud teabe abil tehti kindlaks kurjategija isik.

Lisaks sellele õnnestus välja selgitada, et kahtlustatav elab Frunzeskaja metroojaama lähistel.

KP andmetel üüris mees seal koos oma tüdruksõbra ja veel ühe sõbraga korterit. Ka seda sõpra kahtlustatakse terroriaktile kaasaaitamises.

11. aprillil Oktjabrskaja metroojaamas aset leidnud plahvatus tappis 12 inimest, lisaks sai vigastada ligi 200 inimest.

Eile teatasid korrakaitsejõud, et seoses terroriaktiga on võetud kinni viis inimest. Nende seas ka plahvatuse arvatav täideviija.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles