Pankrotistunud Vene firma tellitud lennukeist võib saada Air Force One (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boeing 747-8.
Boeing 747-8. Foto: Reuters/ScanPix

USA õhujõud plaanivad osta kaks lennukit Boeing 747-8, mille nelja aasta eest tellis hiljem pankrotistunud Vene lennufirma, ja teha need ümber uueks Air Force One'iks, teatas teisipäeval tehingule lähedalseisev allikas.

Müük säästaks õhujõududele miljoneid dollareid. Mullu detsembris ütles vastselt presidendiks valitud Donald Trump, et Air Force One'i asendamise projekt on naeruväärselt kallis.

Air Force One on tegelikult kaks lennukit – üks presidendile ja teine varuks.

Lennukid tellis 2013. aastal Vene lennufirma Transaero, mis 2015. aastal pankrotti läks.

«Me töötame endiselt lepingu kallal, mis näeb ette kahe 747-8 tarnimist õhujõududele,» teatas Boeing AFP-le.

«Tehing on väga kasulik õhujõududele ja pakub parimat hinda maksumaksjale,» lisas firma.

Lõplik lepe avalikustatakse lähinädalatel.

Boeing on kaht lennukit testinud ning need asuvad nüüd konserveerituna Lõuna-California logistikalennuväljal, kirjutas uudisteportaal Defense One.

Tohutus Mojave kõrbes asuvas rajatises on kuum ja kuiv, seega ei kahjusta lennukeid korrosioon.

Kahe 747-8 lennuki muutmine 2022. aastaks kõrgtehnoloogiliseks juhtimiskeskuseks peaks hinnanguliselt maksma minema 3,2 miljardit USA dollarit, kuid ülekulud ja viivitused võivad hinna kõrgemaks kruvida.

Boeing müüb 747-8 umbes 390 miljoni dollariga tükist, kuid kaitsetehnoloogia, peen interjöör ja muud täiustused lisavad hinda massiivselt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles