Abhaasias sai laskemoonalaos kärgatanud plahvatustes viga 60 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mägede kohale kerkis võimas suitsupilv.
Mägede kohale kerkis võimas suitsupilv. Foto: Frontnews

Abhaasias kärgatas mitu tugevat plahvatust Primorskoje küla lähedal asuvas laskemoonalaos, vigastada sai umbes 60 inimest, kelle seas ka Venemaa kodanikke, teatas kohalik tervishoiuministeerium uudisteagentuurile Interfax.

Ministeeriumi eestkõneleja Rustam Zantaria sõnul said teiste seas kildudega pihta lähedalasuvate allikate juures väävlivanne võtvad suvitajad.

"Vigastatute seas on ka Venemaa turiste," ütles Zantaria.

Enamik vigasaanutest sai arstiabi kohapeal, kuid 27 toimetati haiglasse. Nelja inimese vigastused on rasked ja kahele tehti operatsioon. Kaks last said kergemaid põletushaavu.

Venemaa televisioon edastas kaadreid mägede kohale kerkinud tohutust suitsupilvest. Abhaasia siseministeeriumi kinnitusel on laos pärast plahvatusi puhkenud põleng saadud kontrolli alla.

Lähedalasuva viiekordse maja elanikel lubati koju naasta.

Gruusia välisminister Mihheil Džanelidze kinnitas juunikuus, et valitsus teeb kõik võimaliku, et suurendada rahvusvahelist survet Venemaale. Tema sõnul püüab Gruusia nende väljakutsete taustal kõikides rahvusvahelistes formaatides tõstatada Abhaasia ja Lõuna-Osseetia teemat.

"Teeme kõik võimaliku Venemaa survestamiseks ja selle agressiooni lõpetamiseks," ütles Džanelidze

Venemaa peab tunnustamata riike Abhaasiat ja Lõuna-Osseetiat suveräänseteks, Gruusia jaoks on alade okupeerimine territoriaalse terviklikkuse ränk rikkumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles