Medvedev: USA sanktsioonid on võrdväärsed täiemahulise kaubandussõjaga (25)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene peaminister Dmitri Medvedev.
Vene peaminister Dmitri Medvedev. Foto: Aleksei Nikolski/AP/SCANPIX

Vene peaminister Dmitri Medvedevi sõnul on Ameerika Ühendriikide uued sanktsioonid võrdväärsed täiemahulise kaubandussõja kuulutamisega, vahendab BBC.

Medvedevi väitel demonstreerivad meetmed president Donald Trumpi võimetust ning seda, et ta lasi end Kongressil alandada.

Eilses Facebooki postituses märkis Medvedev, et sanktsioonipakett lõpetab lootused suhete parandamiseks uue Ühendriikide administratsiooniga.

«Sanktsioonid on kinnitatud ja jäävad kehtima aastakümneteks, kui just ime ei juhtu,» kirjutas peaminister.

Medvedev hoiatas ka, et meetmetele võivad järgneda uued sammud «süsteemivälise» Trumpi võimult kõrvaldamiseks.

USA president Donald Trump allkirjastas eile täiendavad Venemaa-suunalised sanktsioonid, millega karistatakse Venemaad möödunud aastal USA presidendivalimistesse sekkumise eest ning agressiooni eest Ida-Ukrainas ja Süürias.

Lisaks piirab uus seadus presidendi õigust ilma Kongressi nõusolekuta iseseisvalt sanktsioone leevendada või tühistada.

Venemaa välisministeerium teatas, et USA uued sanktsioonid on ohtlik ja lühinägelik poliitika. Ministeeriumi hinnangul seab see ohtu globaalse stabiilsuse.

Kremli teatel ei muuda Trumpi otsus allkirjastada Kongressi Vene-sanktsioonide eelnõu midagi, sest Moskva on sanktsioonide jõustumisele juba vastanud USA diplomaatide arvu vähendamisega Venemaal.

Uued piirangud on muu hulgas suunatud Vene energiasektorile, mis annab Washingtonile loa kehtestada sanktsioone firmadele, mis aitavad Venemaal arendada nafta- ja gaasijuhtmeid. Lisaks piiratakse Vene relvade eksportijate tegevust.

Kuna sanktsioonid ohustavad ka Venemaaga koostööd tegevaid Euroopa firmasid, on Brüssel ähvardanud USAd enda huvide ohustamise korral vastumeetmetega.

Kommentaarid (25)
Copy
Tagasi üles