Pettunud Trump ähvardas vallandada Afganistani vägedejuhataja (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kindral John Nicholson ja kaitseminister James Mattis.
USA kindral John Nicholson ja kaitseminister James Mattis. Foto: JONATHAN ERNST/AFP/SCANPIX

USA president Donald Trump ähvardas hiljuti vallandada Ühendriikide armee väejuhi Afganistanis, kuna on pettunud patiseisus sõjas Talibani vastu, vahendab RFE/RL.

Väidetavalt on Trump maruvihane edusammude puudumise üle Afganistanis ning nõudis oma nõunikelt vastuseid 16 aastat kestnud sõja lõpplahenduste üle.

Kohtumine muutus pingeliseks, kui Trump ütles, et kaitseminister James Mattis ja vägede ülemjuhataja Joseph Dunford peaksid kaaluma kindral John Nicholsoni vallandamist, kuna ta ei ole suutnud sõda võita.

Lisaks väitis Trump, et USA peaks nõudma Afganistanilt valitsuse aitamise eest ühe triljoni dollari väärtuses maavarasid. President kurtis, et Hiina teenib Afganistanis maavarasid kaevandades suurt tulu, samal ajal kui USA peab sõda kinni maksma.

Nõupidamine leidis aset möödunud kuul pärast presidendi kohtumist Afganistani sõja veteranidega.

Pentagon valmistab ette uut Afganistani-strateegiat ning väidetavalt plaanib kaitseminister Mattis suurendada seal teenivate USA vägede arvu 4000 inimese võrra. Plaanid ei ole veel Trumpi heakskiitu pälvinud.

Järgmine Afganistani-teemaline kohtumine Trumpi ja Valge Maja nõunike vahel peaks toimuma homme.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles