Taliban hakkab naisteajakirja välja andma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Džihaadi toetajast naine hoiab Koraani.
Džihaadi toetajast naine hoiab Koraani. Foto: MOHAMMED SALEM/REUTERS/Scanpix

Pakistani Taliban hakkab Islamiriigi ja teiste äärmusrühmitustega sammu pidamiseks välja andma naistele mõeldud propagandaajakirja, vahendab RFE/RL.

Pakistani Talibani haru (Tehrik-e-Taliban Pakistan) ajakirja esimene number ilmus üleeile, väljaanne kannab nime Sunnat E Khaula ehk Khaula Tee, mis on viide prohvet Muhamedi naisjärgijale.

«Pakistani Taliban üritab mõjutada usust kaugenenud haritud mosleminaisi,» sõnas Pakistani ajakirjanik Omar Waraich. «IS on seda sihtgruppi väga edukalt kõnetanud.»

Taliban on uute võitlejate värbamiseks avaldanud seni trükiseid urdu ja inglise keeles, kuid 45-leheküljeline ajakiri on esimene kord, mil rühmitus on otseselt naiste poole pöördunud.

Äärmusrühmituse sõnul on viimase väljaande eesmärk ärgitada islami naisi astuma ette ja ühinema pühasõdalaste ridadega.

Taliban ja IS on arendanud välja väga edukad digitaalsed platvormid uute võitlejate värbamiseks, põhirõhk on suunatud tegevusele sotsiaalmeedias ja videokanalites.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles