Hiina kutsub Korea poolsaarel pingeid kontrolli all hoidma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina välisminister Wang Yi.
Hiina välisminister Wang Yi. Foto: Erik de Castro/Reuters/Scanpix

Hiina välisminister Wang Yi kutsus kõiki osapooli hoidma Korea poolsaarel pingeid kontrolli all, vahendab Reuters.

«Hiina on juba Põhja-Korea viimatise raketikatsetuse ja taaskordse ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooni rikkumise hukka mõistnud,» sõnas Wang Pekingis.

«Samal ajal kutsume aga kõiki osapooli üles mitte võtma ette samme, mis viivad pingete eskaleerumiseni,» lisas välisminister.

Pyongyang teatas laupäeval taaskordsest edukast interkontinentaalse ballistilise raketi katsetusest, mis suudaks tabada ka USA mandriosa.

Ühendriikide välisminister Rex Tillerson vastas sellele üleskutsega kehtestada piirkonnas Põhja-Korea režiimile suurem surve, kuid mainis, et meetmed peavad olema rahumeelsed ning USA ei soovi Pyongyangi režiimi kukutada.

Varem oli USA senaator Lindsey Graham teatanud, et president Donald Trump pigem purustab Põhja-Korea, kui võimaldab sel välja töötada tuumalõhkepeaga kaugmaaraketi.

Graham ütles sõjategevuse olevat Ühendriikide ainus valik, kui diplomaatia ja eriti Hiina surve ei suuda mõjutada Põhja-Koread oma raketiprogrammi külmutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles